Sadaka kurbanı
Yalnızca Allah rızası gözetilerek yapılan her türlü yardım sadaka olarak nitelendirilebilir. Kurban çeşitlerinde sadaka kurbanı olarak özel bir sınıflandırma olmasa da, yoksullara dağıtma maksadıyla kesilen kurbanlar, sadaka kurbanı olarak adlandırılmaktadır. Sadakanın kabul olması için, yapılan hayrın sadece Allah’ın rızasını kazanmak için olması gerekir.
Vekalet vermek de bir alternatif
Sadaka vermenin dinimizde pek çok yöntemi vardır fakat kurban kesmek ve sadaka vermek farklı ibadetlerdir. Alimlere göre kurbanı kesmek, parasını sadaka olarak vermekten daha hayırlı bir iştir. Bu durumda, kurban kestikten sonra etini sadaka olarak vererek veya yoksullukla mücadele edilen, ihtiyaç sahibi insanların çok bulunduğu memleketlerde kurban kesilmesine vekâlet vererek hayırlı bir iş yapılmış olunur.
Sadaka kurbanıyle mazlumun yüzünü güldürmeniz 365 gün mümkün
İşleyeceğiniz hayırla onlarca mazlumun yüzünü güldürmeniz için Kardeşeli İnsani Yardım Derneği olarak yılın 365 günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah rızası için bağışlamış olduğunuz sadaka kurbanlarınızı Türkiye, Asya, Afrika, Gazze ve Yemen’de yaşayan yoksullara, mağdurlara, yetimlere ve kimsesizlere ulaştırmak için yılın 365 günü çalışıyoruz. Sadakanın bereketiyle, yaşadıkları zorluklardan biraz olsun uzaklaşacak olan mazlumlar için küçükbaş kurban veya büyükbaş kurban hissesi yardımlarınız bekliyoruz.
Sadaka olarak bağışlamış olduğunuz kurbanlar, Kardeş Eli'nin belirlediği bölgelerde kesilmektedir. Bağışlanan bu kurbanlar, Türkiye, Afrika veya Asya’daki; özellikle de mülteci kamplarında, afet ve savaş mağduru olan bölgelerdeki insanlara ulaştırılmaktadır. Mülteci kamplarında, afet ve savaş mağdurları için, iletişim merkeziyle her an iletişim kurmak mümkün.
Kesilecek kurbanlarla ilgili vekalet verildiğinde 48 saat içerisinde kişiye dönüş sağlanır. İletişim merkezlerimiz tarafından bu kişiler aranarak kurbanların kesildiği yerlerle ilgili bilgi verilmektedir. İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ilgili bağış sahibi fotoğraf ve video gönderilerek bilgilendirilir.
Adak kurbanı bağışını başka nasıl yapabilirim?
Aşağıda belirtilen banka hesap numaraları ile
Vakıf merkezimize gelerek elden bağışlayabilirsiniz.
(Kurban miktarını banka veya PTT aracılığıyla yatırdığınızda bağışınızın "Sadaka kurbanı" olduğunu belirtmenizi ve iletişim numaranız ile birlikte yazmanızı rica ediyoruz.)
Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir
Kurbanınız kesildikten sonra telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.
Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.
Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.
Kardeşeli İnsani Yardım Derneğinin hizmetleri ulusal haber organları tarafından yakından takip ediliyor!
Sadakanın hayrına nail olmak için bağış yapın!
Sadaka, sadaka veren kişinin imanına delil niteliği taşır. Yardım, şefkat, çevreye karşı duyarlılık, faydalı olma gayreti, zayıf ve kimsesizleri korumak iman alâmetlerindendir. Merhametsiz olmak, haksızlık yapmak, duyarsızlık, Allah’a hesap verecek olmaya önem vermemekten, kısacası imansızlıktan ileri gelir. Sadaka ise imana ve imandan kaynaklanan İslâmî değerlerin var olduğuna delildir. Öte yandan sadaka veren mü’min kişi, kıyamette malını nereye harcadığı sorulduğu zaman, verdiği sadakayı gösterecektir.
Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği olarak sadaka kurbanlarınızın hayırlara vesile olması için faaliyetlerimizi titizlikle yürütüyoruz. Siz de kurbanınızı, derneğimize gelerek, https://www.kardeseli.org.tr üzerinden veya 444 44 46 / 0216 224 2 224 numaralarına telefon açarak ulaştırabilirsiniz.